Oku!

Oku!

20 Şubat 2014 Perşembe

İzmir de gidilebilecek sahaflar:" Tepekule Kitaplığı"


İzmir deki sevdiğim sahafları tavsiye etmeye, yazmaya devam ediyorum. Tepekule Kitaplığı, Tarihi Kızlar ağası Hanının üst tarafındaki kat da bulunuyor. Hem eski kitap hem efemara hem de plak alıp satan bir yer. Sahibi Hakan Taşkıran, kendisi bu konuda bilgi birikimi sağlam birisi ve çok beyefendi bir insan. Aynı zamanda yayıncıdır, Eski İzmir ile ilgili araştırmaları yapan resimleri yayınlayan bir dergi çıkarmaktadır. Kendisinin de kitapları vardır bu konuda araştırmaları da. O yüzden sohbeti çok hoştur, her konuda bilgisi, söyleyecek sözü olan iyi bir de İzmir bilgisine sahiptir. Tepekule Kitaplığını sevme nedenlerimin başında Hakan Abi ve kaliteli sohbeti gelir diyebilirim. Aynı zamanda kendisinin ailesi de bizim gibi Selanik-Drama göçmenidir.

Tepekule kitaplığını diğerlerinden farklı kılan diğer özelliklerden biriside satılan ürünlerin çok temiz olmasına özen gösterilmesidir. Hepsi seçme ürünlerdir, kitaplardır. Hepsi özenle saklanır,korunur, sergilenir.

Ayrıca Tepekule kitaplığının tarihi bir hanın içinde yer alması da, içerisinin atmosferi, duygusu da sonuna kadar insana geçen bir mekan olmasıyla diğerlerinden farklıdır.

Tepekule kitaplığının fiyatları, ne çok düşük piyasaya göre ne de çok yüksek, fakat ürünlerin temizliğine bakacak olursak fiyat-kalite dengesi gayet uygundur.

Kızlarağası Hanına giden, yolu düşen herkesin bir uğraması gereken bir yer.


Erkin Tura-Tüm hakları saklıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder