Oku!

Oku!

14 Şubat 2014 Cuma

Onlar Kutlasın,siz sevin...


Sevgililer günü, üzerine gereksiz konuşup, tartışıyoruz biraz sanki. Ne bugün dinimizde yok kutlamayın diye fetvalar vermeye gerek var ne de çok fazla önemsemeye. Sevgiline ya da herhangi bir sevdiğine bir şey hediye etmek, almak çok güzel bir his. Bunu istediğiniz an ve gün yapın derim bol bol. Ülkede sevgililer günü bile tartışılıyor o kadar tartışılacak şey varken, giderek sevgisiz, nefret söylemleri hakim bir toplum olmaya doğru sürüklenirken. Bırakın isteyen istediğine istediğini gün istediği şeyi alsın,yapsın, kutlasın.

Bence sevgiliden daha önemli olan sevgidir şüphesiz. Sevgidir ihtiyacımız olan hemde her an her saniye. Sevgisiz bir insan hastadır, eksiktir, tamamlanmamıştır. Sevgili olma hali eğer mesnevi bir anlam almıyorsa ne yazık ki günümüzde geçicidir, aynı günü gibi. O yüzdendir ki kalıcı olan sevgidir, en hayırlısı da bir ömür tek bir sevgi ve sevgiliyle geçen hayattır.

"Neyi arıyorsan sen o'sun" diyor Mevlana, ne güzel bir kelam ve izah, aradığın ile bulduğunuz bir olsun,

ve "Bir insanı sevmekle başlar her şey ", diyor meşhur öyküsünde Sait Faik, ve devamında ekliyor bir insanı sevmekle de biter, sizin ki başlayanlardan olsun,

Nietzsche sevgilisi Salome'ye yazdığı mektupta, "Denizleri seviyorsan , dalgaları da seveceksin , Sevilmek
istiyorsan , önce sevmeyi bileceksin...Öyle bir aşk yaşadım ki Tutkuyu da gördüm , pes etmeyi de.
" demişti pes etmeyin siz.

Franz Kafka,sevgilisi  Milena'ya yazdığı mektupta  '"Beni sana getirecek bir yol bulmuştum" diyordu, hep bir yol bulun sevginize gidecek,

Ve Nazım karısına yazdığı mektupta, yaşarsın karıcım diyordu ben ölsem, yirminci asırlarda en fazla bir yıl sürer ölüm acısı... Seven insan ölmez de sevin o yüzden, sevdiğiniz için yaşayın, zamana meydan okuyun.


Turgut Uyar, "bağışlayalım birbirimizi" dedi, Ahmet Telli ekledi, "Esirgeyensin bağışlayansın, biad ediyorum. "
Birbirinizi bağışlayın, biad edin...

Onlar Kutlasın,siz sevin...

Erkin Tura. Tüm hakları saklıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder